Newsletter 8/2015

1. 18.7.2015 bylo na vysílacím bodě Starý Poddvorov škola nainstalováno profesionální záložní napájení s ochranou proti přepětí a kapacitou 18Ah + vyměněn switch za profi 1Gbit.

2. 1.8.2015 byla na vysílacím bodě Čejkovice 1 vyměněna vysílací elektronika pro směr (Malý Újezd, Blechov), která začala ztrácet pakety. (Klienti problém nepozorovali, ale my na dohledovém systému viděli, že se děje něco co není přijatelné).

3. Od cca poloviny Července jsme pozorovali stupňující se pokles signálu páteřního spoje na vysílač Čejkovice 2, který od začátku Srpna žačal způsobovat pokles přenášené kapacity. Po vizuálním zhlednutí z obou stran spoje byl problém odhalen... Zní to komicky, ale na vině byla rostoucí kukuřice na horizontu pole přes který tento spoj běží 4.8.2015 v 19:55 byl problém vyřešen vyložením antén o cca 2m výše.

4. Během týdne 10.-14.8. bylo ve všech námi pokrytých obcích rozneseno více než 4000ks letáků.

5. 19.8.2015 se od času 15:19 opakoval plošný výpadek elektřiny v Novém a Starém Poddvorově, na vině byla opět porucha na vysokém napětí, kdy bylo nefunkčních 8 trafostanic. Naše nově vyměněné záložní napájení v této oblasti přečkalo výpadek na 100% bez jakéhokoliv ani sekundového výpadku.

6. 2.9.2015 proběhne instalace nového vysílacího bodu Mut-5 na penzionu u Urbana v Mutěnicích, který vykryje celou ulici sklepů směrem na sever, kde díky řadě vzrostlých stromů a kopce momentálně není dostupný absolutně žádný wifi signál žádného poskytovatele.

7. Pomalu, ale jistě končí období letních tropických teplot, kdy je pro nás každá instalace spíše utrpením a do budování nových páteřních spojů se nehrneme. Teď ale nastane ta pravá doba stihnout do zimy navyšovat kapacitu, kde to jenom půjde Zakoupili jsme 10ks páteřních límcových parabolických antén JRC-24Extreme a zadali výrobu speciálních stínicích prvků z hlinikové slitiny řezaných laserem, které jsme si do teď vyráběli ručně sami a stálo nás to hodně času a pilování ;-) (pokud si prohlédnete jakýkoliv konkurenční vysílač na celém Hodonínsku/Břeclavsku, nikde tyto stínící prvky nezahlédnete, pouze u nás).  Dále jsme zakoupili 2ks kompletních páteřních spojů viz. odkaz: http://ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2250  a pomalu ale jistě přemýšlíme, kde je nasadíme. Nechte se překvapit o jakékoliv instalaci zde ihned budeme informovat.

MÁTE JAKÝKOLI DOTAZ?

731 377 774 Pokud se nedovoláte nezoufejte, ihned jak to bude možné zavoláme zpět.

info@dizi.cz Na e-mail se snažíme odpovídat co nejdříve