Newsletter 10/2017

11.10.2017 - Byl nainstalován nový úzcesměrový sektor na vysílači Čejkovice 1 pro klienty z ulic Templářská,Hodová,Na Bařině.

25.10.2017 - Byl nainstalován a ihned spuštěn nový vysílač v Dubňanech Jarohněvicích u hlavní cesty, tímto se dostupnost naši sítě dostala i do této oblasti.

28.10.2017 - Výměna systému napájení na vysílači Čejkovice 2.
Vše bylo připraveno na rychlou výměnu s maximálním výpadkem cca 10min, na který byli dotčení zákazníci informováni mailem den předem.  Ale jak už tak nějak víme tak nám štěstí nebo někdo/něco nepřeje a vše neproběhlo tak hladce jak mělo...
Sled události byl následující:
11:30 Byla započata výměna záložního napájení za výkonější model a vše mělo hned naběhnout a běžet jako doposud. Po výměně vše naběhlo v pořádku jak mělo až na ten nejhlavnější prvek... Profesionální datový spoj Orcave v hodnotě 70000Kč, který dodává veškerou konektivitu do sítě internet pro tento vysílač. Nenaběhl ani po všech pokusech o oživení... Ihned bylo jasné, že je problém, který jen tak nevyřešíme... náhradní jednotka tohoto spoje, který odmítl naběhnout je k vyzvednutí až v Praze. Proto byla ihned započata instalace záložního spoje na sekundární vysílač.
15:16 Byl vysílač Čejkovice 2 provizorně připojen do sítě internet aby již výpadek nebyl pomocí provizorně postaveného datového spoje...

Bylo rozhodnuto, že už nebudeme tuto vadnou jednotku profesionálního spoje, která zde běžela 4 roky bez výpadku měnit za novou totožnou, ale rovnou vyměníme celý tento spoj, který zde dodává veškerá data do sítě internet za nejnovější možný jiného výrobce, který je 100% aby nás tato nezáviděníhodná událost už nepostihla a můžeme mít klidné spaní... Byl tedy ihned objednán nejnovější datový spoj v hodnotě 105000Kč. Který by měl dorazit koncem týdne a ihned jak to počasí dovolí bude nainstalován. Výpadek by již neměl být pocítěn. Přepojení z provizorního spoje co momentálně běží na spoj nový bude jen pouze přepojením kabelu (cca 5 sekund výpadku).

Tento problém se týká pouze uživatelů připojených na vysílač Čejkovice 2 (směr Čejč) tedy jmenovitě z ulic: Krátiny, Peckova, Raska, Na Padělkách, K Marku, V Chalupách, Zelnice, Obecní Humno, Zelnice, U Boží muky, Úvoz, Včelín.

Update 1: Dne 4.11.2017 byla v ''plné polní'' nachystána naročná výměna obou jednotek spoje + redukcí antenních systémů na obou stranách, bohužel celý den nás trápil silný vítr (13-15m/s).. Jelikož se jedná o náročnou výměnu na samém vrcholu stožárů na obou stranách, kde je těžký přístup a jedná se o náročnou jemnou práci, která lze uskutečnit při maximální síle vítru +- 6m/s byla akce odložena na některý den v týdnu ihned jak to počasí dovolí. Děkujeme za pochopení... 

29.10.2017 - Se přes ČR přehnala nejsilnější větrná smršť za posledních 10let, naštěstí z naší strany nebyl pocítěn žádný výpadek. Statistiky našich online meteostanic v Čejkovicích a Mutěnicích zaznamenaly od spuštění nové rekordy viz. záložka ''Statistika vítr'' na stránce daných meteostanic.

Dodatek: Aktuální doba požadavku instalace:
Začlo nám období, kdy je počasí každým dnem horší a horší a den se zkracuje. Požadavky na instalace z naší strany se, ale začínají stupňovat...  Aktuální doba dodání je cca 9-10dní. Proto děkujeme za pochopení a požadavky typu: Můžete příjet zítra nebo pozítří nejsou momentálně v našich silách. Pokud máte něco v plánu žádejte co nejdříve.  


MÁTE JAKÝKOLI DOTAZ?

731 377 774 Pokud se nedovoláte nezoufejte, ihned jak to bude možné zavoláme zpět.

info@dizi.cz Na e-mail se snažíme odpovídat co nejdříve